Zetadec viert 10 jarig bestaan met mini-symposium ‚van plant tot pellet‘.

De Wageningse onderneming Zetadec vierde op donderdag 5 oktober het 10-jarig bestaan. Het in 2007 door Menno Thomas opgerichte bedrijf is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldwijd bekend bedrijf op het gebied van vervaardiging van diervoeders en meststoffen.

Ter gelegenheid van het jubileum organiseerde Zetadec een minisymposium getiteld ‘From plants tot pellets’ in hotel De Wageningense Berg. Ate Ludwig, directeur van N-xt Fertilizers ging in op de relatie tussen bodemgezondheid en gezondheid van de voeding voor mens en dier. „Gezonde voeding voor mens en dier kan alleen groeien op gezonde bodem“. De lezing van Wouter Hendriks, hoogleraar aan de WUR en Universiteit Utrecht richtte zich op recente onderzoeksresultaten naar de effecten van verschillende technologische behandelingen op de nutritionele waarde van voederingrediënten. “Standaard mengvoertechnologie is niet bijzonder geschikt voor het beter verteerbaar maken van de lignine vezelfractie.”

Menno Thomas tenslotte besprak in zijn presentatie een aantal fundamentele aspecten van diervoederproductie die onvoldoende begrepen worden. „Het verder begrijpen en benutten van deze fysische processen in de diervoederproductie zal leiden tot een verbeterde benutting van nutriënten bij het dier en een betere efficiëntie van het diervoederbereidingsproces.“

Tijdens het symposium konden de deelnemers ook kennis maken met de nieuwe huisstijl van Zetadec. „De nieuwe huisstijl straalt uit wat Zetadec bijdraagt aan de vervaardigingsprocessen bij onze relaties: begrijpen en vervolgens verbeteren“, aldus Menno Thomas.

Voor meer informatie: info@zetadec.com. www.zetadec.com