In voorjaar derde keer onderzoek VoerMonitor

Hoe beoordelen veehouders hun voerleverancier? In welke mate voldoet de voerleverancier aan de verwachtingen? Welke verbeteringen zien veehouders graag? Waar zijn de veehouders tevreden en minder tevreden over? Hoe scoort de eigen voerleverancier in vergelijking met de gemiddelde voerleverancier? En zijn de veehouders meer of minder tevreden over de eigen voerleverancier ten opzichte van twee of vier jaar geleden?

Medio maart wordt alweer voor de derde keer het online onderzoek VoerMonitor onder veehouders uitgevoerd door agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen. Veehouders beoordelen in de VoerMonitor 2018 hun eigen voerleverancier op onderdelen, zoals de kwaliteit en het aanbod van voeders, bedrijfsbegeleiding en voerprijzen.

Voerleveranciers ontvangen een rapportage met de beoordeling door hun klanten in vergelijking met de gemiddelde scores van de niet-klanten. Dit levert interessante en waardevolle informatie op voor voerleveranciers. Springt het bedrijf eruit op bepaalde onderdelen? Of zien de veehouders geen verschil tussen een bepaalde voerleverancier en de gemiddelde voerleverancier?

Na het succes van 2014 en 2016 laat VoerMonitor 2018 ook zien of de veehouders hun voerleverancier beter of slechter beoordelen in vergelijking twee of vier jaar geleden. Met andere woorden: op welke aspecten is het bedrijf vooruit gegaan en op welke aspecten niet, of heeft er zelfs een achteruitgang plaatsgevonden?

De VoerMonitor stelt voerleveranciers in staat zich te verbeteren waar nodig. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk veehouders deelnemen aan dit uniek en onafhankelijk onderzoek.

Het onderzoek wordt ook in 2018 weer ondersteund door kleine, middelgrote en grote, zowel particuliere als coöperatieve voerleveranciers. Op dit moment ondersteunen al 10 voerleveranciers de VoerMonitor.

Medio maart 2018 ontvangen een paar duizend veehouders een e-mail met een link naar de online vragenlijst. Onder de deelnemers worden een paar mooie prijzen verloot.

Klik hier voor meer informatie over de VoerMonitor.

Wilt u meer informatie over de VoerMonitor? Bel of e-mail ons: jan@geelen-consultancy.nl, 0317 – 425958 of 06 – 20607090